Gode råd

Gode forårs råd fra fysioterapeuterne i Hårlev

Forårs råd

Foråret står for døren, solen skinner og haven skal ordnes. Der skal klippes hæk, graves, luges og det gamle skur skal males. Vi glemmer bare at kroppen og især ryggen ikke er klar til hårdt fysisk arbejde efter en lang vinter, hvor vi har været meget inaktive. Det er som at løbe et maraton uden at have trænet, og derfor er der stor risiko for skader.

Fornuftig og regelmæssigt havearbejde kan være rigtig god træning for kroppen. Husk at variere arbejdet i haven i løbet af dagen, Tænk på hvis det var en træningsmaskine, der ved vi alle at 100 gentagelser i træk er for meget!!!

Gode Råd til havefolket:

  1. God og varm påklædning, som ikke skiller på midten når du bukker dig. Musklerne er meget sårbare for kulde og træk
  2. Start med lettere havearbejde i starten som en slags opvarmning
  3. Undgå foroverbøjninger i længere tid, sæt gerne hænderne i lænden og bøj bagover indimellem
  4. Løft med benene og hold ryggen lige, løft aldrig med rund ryg
  5. Undgå vrid i ryggen med belastning i hænderne, der er ryggens små strukturer meget udsatte
  6. Hold ryggen så lige som muligt, godt at bruge gode lange haveredskaber
  7. Husk at holde pauser og lyt til kroppen. Træthed, smerter er klare signaler om at det er ved at være tid til at stoppe, også selvom hækken ikke er klippet færdig.

Det er helt normalt at være øm i kroppen flere dage efter man har startet på nye aktiviteter. Når man bruger sine muskler nedbrydes de for at bygge sig op og blive stærkere, så husk kroppen skal restituere sig og lad være med at lave det samme hårde havearbejde flere dage i træk.
Det er sjældent farligt at have ondt i ryggen, og langt de fleste rygsmerter forsvinder af sig selv i løbet af nogle dage eller få uger. Er der kraftige og vedvarende smerter, så søg professionel hjælp.

Har du spørgsmål?

Udfyld venligst nedenstående formular, for at sende os en besked.

Info